Uusi vuosi – vanha armo

Vuosi on jälleen vaihtunut. Yksikään ihminen ei tiedä, mitä  alkanut vuosi tuo tullessaan.  Se on varmaa, että tämä vuosi on monille viimeinen. Onko tämä  minulle viimeinen  –  tai kenties sinulle? Vain Jumala –  elämän antaja – sen varmasti tietää. Näin on hyvä. Jos tietäisimme  ajallisen elämän päätepisteen, emme pystyisi iloitsemaan. Yksi asia on totta. Se, että jokaisen ihmisen elämä on rajallinen. Siksi psalmin kirjoittaja rukoili: ”Opeta meitä laskemaan päivämme oikein, että saisimme viisaan sydämen.”

Myös Jumalan Sanan perusteella ymmärrämme elämän rajallisuuden: ”Ja samoin kuin ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta sen jälkeen tulee tuomio ( Hep 9: 27 ).” Kukaan ei voi tätä määräystä kiertää. Jokainen joutuu – ennemmin  tai myöhemmin –  alistumaan  kuoleman edessä. Miksi? Siksi, että määräyksen antaja on ikiaikojen Jumala. Hän ilmoittaa Pyhän Sanan kautta tämän  tosiasian:  Kuolema tuli ihmisen osaksi synnin takia. ” Sillä synnin palkka on kuolema”  ( Room 6: 23 ).   Onneksi toivottomuuden ja pimeyden keskelle loistaa vielä toivon kirkkaat säteet.  Saamme ylimaallisen toivon Jumalan  Sanan lupausten kautta.  Apostoli muistutti Efeson seurakuntalaisia heidän entisestä elämästä: ” …te siihen aikaan olitte ilman Kristusta, olitte vailla Israelin kansalaisoikeutta ja vieraat lupauksen liitoille, ilman toivoa ja ilman Jumalaa  maailmassa ”…Ajattele hetki näitä sanoja: ” Ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa.” Toisin sanoen: ilman Kristusta oleva efesolainen oli ilman Jumalaa. Efesolaiset olivat olleet jumalattomia! Niin on myösKristusta tuntematon tämän päivän suomalainen. Jos et tunne ei tunne Jumalaa,  olet jumalaton. Samoin kuin Efeson uskovat olivat – Paavalin mukaan – ennen kuin pääsivät tuntemaan Jeesuksen. Kiitos Jumalalle Hän  näki luomansa ihmisen  kurjan, toivottoman tilanteen. Sen tähden Hän lähetti Poikansa auttamaan meitä: ” Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi ka i k i l l e ihmisille”. Jumalan armo on voima, joka nostaa syntien riepotteleman ihmisen uuteen, elämisen arvoiseen elämään.

Vuosi 2017 päättyi hiljattain. Moni asia muuttui vuoden vaihtuessa. Mutta yksi asia pysyi samana: Jumalan armo! Se oli tarjolla vuoden 2017 loppuun asti. Vuosi vaihtui, mutta armo on voimassa myös alkaneena vuonna. Sitä tarjotaan lahjaksi kaikille toivottomille  ja pettyneille.  Psalmien kirjassa on luku, jota olen melko usein itse tykönäni mietiskellyt. Se on luku 136. Siinä on 26 jaetta. Peräti ihmeellistä on, että jokainen jae päättyy tismalleen samoihin sanoihin:..” sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti.” Jokainen kyseisen luvun  jae päättyy noihin sanoihin. Miksi? Ehkä siksi, että vaikka monet asiat muuttuvat vuosien saatossa. On jotain, joka kestää vuosien, vuosikymmenien ja jopa vuosisatojen saatossa: Se armo, jonka Jumala valmisti Poikansa ristin kuoleman ja ylösnousemuksen kautta. Oletko jo ottanut vastaan Jumalan armon ja anteeksiantamuksen uskon kautta Jeesukseen? Ellet ole, ota se vastaan nyt heti!  Nyt haluan onnitella eritoten sinua, joka olet vastaan ottanut Jumalan armon!  Vuosien kokemuksesta voin todistaa: armon varassa on ihana elää! Siihen turvaavan ei tarvitse pelätä tuntematonta tulevaisuutta, ei sairautta, eikä kuolemaa! Näin siksi, että armo kestää ikuisesti!  Armon varassa on myös hyvä kuolla. Armo kantaa siihen turvaavan myös silloin, kun lähtö ikuisuusrajan toiselle puolelle tulee. Sanon sinulle koko sydämeni lämmöllä: Ota Jumalan armo vastaan nyt, ettei se jää kohdallasi turhaksi.

 

Jussi Jokisaari.