Oletko ”kiikun-kaakun” -uskossa?

Joku aika sitten olin läheisen, hiljaisen, vakaan kristityn maanviljelijän hautajaisissa. Ikuisuuteen siirtynyt tunnettiin ahkerana ja vaatimattomana lähimmäisenä. Puolison ohella vainajaa kaipaamaan jäi 5 tyttöä ja 2 poikaa. Kaikki olivat jo täysi – ikäisiä. Lisäksi jäi muutama kolmannen polven edustaja kaipaamaan isoisää. Oli myös muita sukulaisia ja ystäviä, jotka olivat saattamassa vainajaa hänen viimeisellä matkallaan. Hautaan siunaamisen jälkeen saattoväki kokoontui tarjoilu – ja muistotilaisuuteen. Vanhin poika, muisteli lämmöllä lapsuusaikaansa ja niitä tapauksia, joita hänelle oli isästä jäänyt lapsuuden vuosilta.
Ikuisuuteen siirtynyt tunnettiin vaatimattomana, työteliäänä miehenä, joka ei uskostaan pitänyt meteliä. Siitä huolimatta hänen elämänsä oli puhunut. Se tuli julki muistotilaisuuden puheista. Poismuuttanut oli puhunut. Ei sanojen, vaan vaelluksensa kautta. Tilaisuuden jälkeen mieleeni nousi vakava kysymys. Millaisen muiston jätän jälkeeni? Toivottavasti en sellaista, joka kiinalaisessa sananlaskussa on: ” Sinun elämäsi puhuu niin kovaa, etten kuule, mitä sinä sanot.” Vainajan muisto oli jäänyt puhuttelemaan hänet tunteneita. Tarjoilu ja muistohetki kesti pari tuntia. Sitten saattoväki poistui. Ennen kuin vaimoni kanssa läksimme, hyvästelimme lähiomaiset. Vainajan nuorempi poika oli toisessa huoneessa, kun hyvästelimme. Tunsin hänet hyvin. Tiesin, että hän on raitis, ahkera ja työteliäs. Hän jatkoi isänsä jälkeen kotitilan viljelyä. En tiennyt millä tolalla pojan ikuisuusasiat olivat. Siksi kysyin ”Miten sinun kohdallasi nämä uskon asiat ovat? Oletko uskossa?”

Kysymys vaati vastausta. Odotin hetken, mitä hän sanoisi. Vastaus tuli: ”Se on siinä kiikun kaakun!” Sanat yllättivät. Ymmärsin, ettei hän oikein tiennyt oliko hän uskossa Herraan, vai eikö? En halunnut häiritä miestä enempää, vaan läksimme pois.

Nyt esitän saman kysymyksen: Onko sinulla henkilökohtainen usko Jeesukseen, Kristukseen. Jumalan Poikaan? Se on elämän tärkein kysymys. Siihen tulee vastata henkilökohtaisesti. Jos uskon asiasi ovat kunnossa, silloin asiasi ovat hyvin. Jos tilanteesi on kiikun kaakun, käänny rukouksessa Herran puoleen. Huuda avuksi Herran nimeä. Siten Raamatun lupaus voi toteutua: ” Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä pelastuu. ” Pelastuu, mistä? Synnistä, tulevaisuuden pelosta ja ikuisesta kadotuksesta! Tätä aarretta kannattaa etsiä tänään. Sillä nyt on otollinen aika!

Jussi Jokisaari