Ei tarvitse pelätä

Me kaikki todennäköisesti pelkäämme joitain asioita ja suurin osa ihmisistä varmasti jakaakin samoja pelon aiheita. Monilla on jopa fobioita, eli “tiettyihin tilanteisiin tai kohteisiin liittyviä todellisen uhkan olemassaoloon perustumattomia pelkoja, jonka ahdistuneisuusoireita henkilö ei pysty hallitsemaan.” (Wikipedia). Pelkokokemukset ovat yleisiä ja tiettyyn pisteeseen saakka normaaleja tunteita.

 

On kuitenkin hyvä olla tietoinen eräistä totuuksista. 1) Jumala, meidän isämme, ei ole kutsunut meitä elämään pelossa. 2) Hänestä ei lähde pelkoa eikä Hänessä näin ole pelkoa 3) Jumala ottaa pois ihmisten pelot, jotka lamauttavat heitä.

 

Voi olla, että jotkut eivät syvällisesti ymmärrä sitä, että yksi niistä asioista, joista Jeesus niin kovasti tahtoo heidät pelastaa ja vapauttaa on lamauttava pelko, joka on ehkä vaivannut heitä jo vuosikausia. Ehkä se on traumaperäistä tai sitten jatkuvaa ja yhtäkkistä, jolle ei ole selitystä, mutta se on kuitenkin aina jotain sellaista, mikä vie rauhan ja merkityksen, ja tuo kaiken hyvän tilalle lohduttomuutta ja ahdistusta. Tällainen pelko on yksi sellaisista asioista, joista Jumala haluaa ja on valmis vapauttamaan ihmisen.

 

 Jeesus haluaa, että jokainen ihminen saisi elää autuasta elämää Hänen kanssaan, mutta ihminen on se joka on kääntynyt pois Jumalan tahdosta, tekemään sitä mitä hän itse haluaa. Meillä uskovilla on suuri etuoikeus, kun olemme saaneet tulla tuntemaan oikean Jumalan ja olemme saaneet nähdä kerta toisensa jälkeen, kuinka Hän on aina auttanut meitä kaikissa meidän ongelmissamme ja tehnyt ihmeellisiä tekoja meidän elämissämme.

 

Meitä uskovia voi pelottaa ihan elämämme loppuun asti monet asiat, ja tietyssä määrin se on normaalia, että ihmisiä pelottaa, koska se kuuluu ihmisen luontoon. Mutta kaikki se, mikä on tullut viemään sinun vapautesi, ilosi, toivosi ja päämäärätietoisuutesi ei ole Jumalan tahtoa sinun elämällesi, ikinä. Siksi raamattu sanoo: “Sillä Herra on henki, ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus.” (2. Kor 3:17). Tämä sana vapaus viittaa kaikkeen, mikä sitoo ihmistä ja mikä ei ole Jumalasta. Tähän kuuluu myös edellä mainittu, pelko.

Sinä voit tehdä seuraavasti, kuten Raamattu kehoittaa lohduttavalla tavalla: “Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan.” (Heprealaiskirje 4:16). Me tarvitsemme apua Jeesukselta päästäksemme eroon lamauttavasta pelosta ja muistakin asioista, jotka painavat meitä. Onneksi Jeesuksen luonteeseen kuuluu auttaminen!

 

Jumala näkee tämän tilanteen, joka on kohdannut maailmaa juuri nyt. Jumala ennen kaikkea näkee ja seuraa rakkaudellisilla silmillään ihmislapsia tässä maailmassa ja kutsuu heitä vastaanottamaan ilmaisen lahjan autuaaseen elämään maan päällä ja ikuiseen elämään taivaissa. Jumala on vain hyvä, täynnä rakkautta ja hyviä neuvoja ja Hän rakastaa juuri SINUA! Hän haluaa auttaa sinut eteenpäin, kohti hyviä asioita ja vapauttaa sinut pelostasi!


Siunattua viikkoa jokaiselle <3 :)!