Joulun juuret

Ajassamme on paljon juurettomia ihmisiä. Heitä on kaikkialla. Juurettomuuteen on varmaan monia syitä. Ehkä yksi suurimmista juurettomuuden aiheuttajista on se murros, joka suomalaisessa yhteiskunnassa on tapahtunut vuosien saatossa. Tuhannet, jopa sadat tuhannet suomalaiset ovat joutuneet lähtemään synnyinseudultaan Itä ja Pohjois–Suomesta. Tässä ihmisryhmässä on varsin paljon sellaisia, jotka kokevat olevansa juurettomia. Uusille asuinsijoille ei ole  juurruttu. Juurettomuus aiheuttaa epävarmuutta, turvattomuutta ja pelkoa.

Joulu saa ihmeitä aikaan. Se saa kymmenet tuhannet kaupunkilaiset liikkeelle. Minne he lähtevät? Pieni osa lähtee ulkomaille viettämään joulua tyystin erilaiseen ympäristöön, mihin on totuttu. Väitän, että valtaosa joulumatkalle lähtevistä suuntaa matkansa entiselle kotiseudulle maalle. Vanhempien, sisarusten ja sukulaisten luo. Luultavasti jokaisella joulumatkalle lähtevällä on tiettyjä toiveita joulun suhteen. Ehkä suuri osa etsii elämälle kiinnekohtaa. Luultavasti joku toivoo löytävänsä joulun juuret lapsuusmaisemista. Vanhempien ja läheisten parista. Toinen toivoo löytävänsä joulun juuret joulukirkosta, jossa on lapsena vanhempiensa ja sisarustensa kanssa käynyt. Ehkä joku kaipaa valkoista joulua. Paukkupakkasia, korkeita nietoksia tai rekiretkeä pollen vetämässä reessä Toiveita ja odotuksia lienee yhtä paljon  kuin meitä ihmisiäkin. Joulun juuria ei kuitenkaan löydetä lapsuuskodista. Ei sisarten tai läheisten joukosta. ei myöskään tavaratalojen tavaroita pursuavien hyllyjen ääreltä. Pelkään, että moni joulun juuria etsivä  pettyy. Mistä syystä? Siksi, että hän etsii joulun juuria sieltä, mistä niitä ei löydy!

Pyhä Kirja näyttää meille tien joulun juurille. Betlehemin köyhät, halveksitut paimenet saivat enkelin kautta tiedon joulun lapsesta. He löysivät ilmeisesti ensimmäisten joukossa joulun juuret. Paimenet puhuivat toisille paimenille: ” Menkäämme nyt Betlehemiin katsomaan sitä, mitä on tapahtunut ja minkä Herra meille ilmoitti. Ja he menivät kiiruhtaen ja he löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä ” ( Luuk 2: 15, 16 ). On ihmeellistä, että köyhät ja halveksitut paimenet löysivät ensimmäisinä joulun juuret, Jeesuksen. Uskon, että paimenet olivat Jeesuksen löydettyään Betlehemin onnellisimpia ihmisiä. He olivat löytäneet profeettain lupaaman Lapsen. Vielä tänään Jumalan Sana osoittaa elämään pettyneelle, väsyneelle ja toivottomalle ihmiselle tietä Joulu Lapsen, Jeesuksen luo. Ken lähtee paimenten tavoin etsimään Herraa, hän takuuvarmasti löytää etsimänsä. Tämä Raamatun lupaus on yhä voimassa.” Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan ” ( Mat 7: 8 ). Kun  löydät joulun juuret, Jeesuksen. Silloin etsintäsi ja hapuilusi päättyy.  Lähde siis paimenten tavoin etsimään joulun Lasta. Hänet löydettyäsi sinulle käy kuten paimenille.” Ja paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa kaikesta, minkä olivat kuulleet ja nähneet”

Luuk 2 :20).  Toivon, että löydät tämän joulun aikana joulun juuret. Näissä merkeissä toivotan sinulle löytämisen riemua. Iloista. onnellista ja sisältörikasta joulua Joulun Herran seurassa!