Isän käteen

Menneinä vuosina oli  uskovien tavat erilaisia, kuin nykyisin. Pari esimerkkiä.  Kun muinoin kaksi uskovaa  kohtasivat he tervehtivät toisiaan ja sanoivat: ” Jumalan rauhaa!”  Nykyisin olen kuullut seuraavanlaisia uskovien tervehtimisanoja:  ” MOI!,  TERVE!,  HEI KAMU! ” ym, ym … Ennen seurakunnan tilaisuuden päätyttyä kotiin lähtevälle tai Konferenssin lopulla kotimatkalle lähtevälle sanottiin. ” Jää Isän käteen.”  Nyt nämä kauniit sanat ja tavat ovat jääneet tai ovat jäämässä historian hämärään. Jos niin tapahtuu, se on huolestuttavaa. Eräs ajattelija on sanonut: ” Kylvä tapa, niin niität tottumuksen. Kylvä tottumus, niin niität luonteen. Kylvä tottumus, niin niität kohtalon.” Jos tämän filosofin  ajatukset siirtää nykyaikaan, niin yksilön ja seurakunnan tulevaisuus näyttää huolestuttavavalta. Nostan esiin yhtenä esimerkkinä jäähyvätervehdyksen  kaksi sanaa: Isän käteen. Nuo pari sanaa jäivät ennen eron hetkessä vaikuttamaan kuulijan mieleen. Ne muistuttivat, että vaikka kuulut vähemmistöön, en silti ole  yksin. Elämäsi on turvallisissa käsissä – Isän kädessä.

Ehkä joskus koet pelkoa tai turvattomuutta. Nykyisin ihmisillä on entistä enemmän pelon aiheita.  Nyt pelätään tulevaisuutta, työttömyyttä, sotaa, sairautta, köyhyyttä, epäonnistumista ja kuolemaa. Hämmästyin valtavasti, kun huomasin muutama päivä sitten iltapäivälehdessä olleen tunnetun suomalaisen kirjailijan  pelkäävän pimeää! Mieleeni nousi ajatus on aikoihin eletty. Isokokoinen raavas suomalainen mies pelkää pimeää! Sen vielä jotenkin ymmärrän ja hyväksyn, jos iäkäs, heikko nainen pelkää pimeää. Mutta että raavas härmäläinen mies tunnustaa julkisesti pelkäävänsä pimeää. Sitä on vaikea uskoa.  Mistä pelko johtuu? Se viestii turvattomuudesta. Siitä, ettei pimeää pelkäävä  tunne Isää.

Tiedän, että uskovienkin joukossa on pelkääviä sisaria ja ehkä myös veljiä.  Uskovan pelkoon ei ole aihetta. Jos Herran uskova  kokee pelkoa, siihen on syynsä. Yksi syy lienee se, ettei uskova tunne Kirjoituksia ( Raamatun sanaa). Apostoli Johannes kirjoittaa: ”Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta, ja joka pelkää, se ei ole päässyt täydelliseksi rakkaudessa ( 1 Joh 4: 18 ). Rakas Jeesukseen uskova lähimmäinen. Sinulla ei ole mitään aihetta pelkoon. Sillä Jeesuksella on KAIKKI valta taivaassa ja MAAN päällä.  Kun turvaudut uskolla Jeesuksen ristin kuolemaan ja Hänen ylösnousemukseensa se karkottaa kaiken pelon sisimmästäsi. Sitä paitsi Jeesus sanoo:  ” Minulle on annettu KAIKKI VALTA taivaassa ja MAAN päällä ” ( Mt 28: 18 ). Kysymys kuuluu: kuinka paljon muilla on valtaa, kun Jeesuksella on Kaikki valta? Lisäksi vielä Herran sanat: ” Minun ISÄNI, joka on heidät minulle antanut. on SUUREMPI KAIKKIA, eikä KUKAAN voi RYÖSTÄÄ  heitä minun ISÄNI KÄDESTÄ ( Jh 10: 29). Tämän Isän käteen jätän taas itseni ja sinut blogin lukijani. Jää Isän käteen! Se on käsi, josta kukaan ei voi sinua  riistää, jos et itse lähde  pois. Iloitse ja kiitä Isän KÄDESSÄ  ja Isän KÄDESTÄ!

      – Jussi Jokisaari