Voittajan puolella

Jo lapsena olin kiinnostunut ja innostunut urheilusta. Urheilun suhteen olin lähes kaikkiruokainen. Talvella kiinnosti hiihto ja kesällä yleisurheilu ja pesäpallo. Se on kotimaakunnassani, Pohjanmaalla valtalaji. Lapsuusvuosinani kotikylällä oli nuorukaisia, jotka olivat kehittyneet erinomaisiksi pelaajiksi. Eräänä kesänä tuli Kokkolan nuorten porukka pelaamaan kylän ” omaa ” joukkuetta vastaan. Se oli merkkitapaus.

Varsinkin meitä poikia tuo peli kiinnosti.

Poikaporukassa juteltiin paljon edessä olevasta pelistä. Tuntui siltä, että kaikki

olivat kiinnostuneet kyseisestä pelistä. Ehkä se johtui siitä, että kylän joukkue oli kaikille tuttu. Se vaikutti sen, että kaikki kylän pikku pojat oli ennen peliä yksimielisesti ” oman” joukkueen puolella! Kauan odotettu sunnuntai tuli viimein. Kylän kentälle kokoontui ennätysyleisö peliä seuraamaan. Toki sivusilmällä seurattiin myös vastustajain joukkuetta. He olivat saman ikäisiä, kuin kylän ” omat ” pojat. Yksi silmiinpistävä ero joukkueissa kuitenkin oli. Kaupungin pojilla oli paljon paremmat varusteet kuin omilla pojillamme. Ennen pelin alkua me kylän pikkupojat seurasimme hievahtamatta kaupunkilaispoikien peliin valmistautumista. Lopulta peli alkoi. Olin niin innostunut ja jännitin peliä niin ankarasti, että taisin aivan täristä jännityksestä. Kummallakin joukkueella oli oma kannattajaporukka. Luulen että pelin vaiheita seurattiin molemmilla puolilla lähes silmiä räpäyttämättä. Peli kesti tietyn ajan.

Kun se päättyi niin kotikylän väen riemuksi ”oma” joukkue voitti ottelun – muistini mukaan – 12- 8. Kun lopputulos selvisi oman joukkueen eduksi kajahti peliä seuranneiden kyläläisten huutokuoro valtaisiin riemunkiljahduksiin. Meidän ”oma” joukkueemme voitti nuo ylpeät

kaupunkilaispojat, joilla oli paljon upeammat varusteet, kuin meidän pojilla. Vaikka olin tuolloin pieni pojan napero, silti rintani paisui ylpeydestä ja

kiitollisuudesta. Tunsin iloa siitä, että olin ollut voittajain puolella!

Vuosikymmeniä sitten pelattu peli oli tärkeä siksi, että se selvitti kerralla kumpi joukkue oli parempi. Tulevaisuudessa selviää myös miljoonia kertoja tärkeämpi asia, kuin kyseisen pesäpallopelin voittaja. Silloin selviää ikuisiksi ajoiksi se olemmeko Voittajan, Jeesuksen puolella, vai emmekö ole ?

Jokaisen on huolehdittava itse siitä, että on Jeesuksen Kristuksen puolella!

Jussi Jokisaari