Valitse oikea tie

Luonnossa on jälleen tapahtunut merkittävä muutos. Synkin kaaos on ohitettu. Valoisa aika lisääntyy päivittäin useita minuutteja. Valo vaikuttaa meihin positiivisesti. Kun tulin uskoon 17 vuoden ikäisenä. Se oli tietoisen valinnan ja päätöksen tulos.  Koin elämänmuutoksen. Apostoli kuvaa sitä näin: ”… kiitäen Isää, joka on tehnyt  teidät soveliaiksi olemaan osalliset siitä perinnöstä,  mikä pyhillä on valkeudessa häntä, joka on p e l a s t a n u t meidät pimeyden vallasta ja  s i i r t ä n y t meidät rakkaan  Poikansa valtakuntaan. Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen” ( Kol 1: 13, 14 ).  Nämä apostoli Paavalin sanat muistuttavat kahdesta valtakunnasta – pimeyden  ja Kristuksen valtakunnasta. Kolossalaiset oli tehneet valinnan. Ja nimenomaan oikean valinnan! He olivat valinneet valon valtakunnan. Sen seurauksena he oli kokeneet voimakkaan muutoksen.  Herra itse oli pelastanut heidät synnin eli pimeyden vallasta ja oli s i i r t ä n y t heidät Poikansa valtakuntaan. Siihen valtakuntaan johtaa VAIN  yksi tie. Millainen tie se on? 1) Se on Elämän tie. Se on myös kaita/ kapea tie. Vapahtaja sanoi: ” Menkää ahtaasta portista sisälle, sillä se portti  on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen ja monta on, jotka siitä sisälle menevät, mutta se portti on ahdas ja t i e  k a p  e ,  joka  v i e   e l ä m ä ä n, ja harvat sen löytävät” ( Matt 7 . 13, 14).

Oikea  t i e  o n valaistu: ” Sinun sanasi on minun  jalkaini  lamppu ja valkeus minun  tielläni ” ( Ps 119: !05). Valaistu tie on t u r v a l l i n e n, sillä  ei kompastu helposti, eikä  siltä eksy. Se  tie on myös s u o r a. Se osoittaa ihmisen syyllisyyden niin kirkkaasti, että jokainen sen satavarmasti ymmärtää. Siitä huolimatta on aina ollut ihmisiä, jotka tietoisesti hylkäävät suoran tien, eivätkä pääse iloitsemaan siitä, että parempaa olisi mahdollista saada. ” He ovat hyljänneet  suoran tien, ovat eksyneet ja seuranneet  Bileamin,  Beorin pojan tietä, hänen, joka  rakasti vääryyden palkkaa ” ( 2 Piet 2: 15 ). Vuosia sitten tapasin vankilassa nuoren, raavaan miehen, joka oli hyljännyt tietoisesti Jumalan sanan  osoittaman ja valaiseman tien.  ( nimi muutettu), Juuso oli tehnyt  väärän valinnan  ja se oli  johtanut hänet ikäävään tilanteeseen  ja vankilaan.  Vapauden menetykseen vuosien ajaksi. Vankilan pienessä, hyvin karun sellin yksinäisyydessä  Juusolla oli aikaa miettiä ja pohtia elettyä elämää. Samaan aikaan kaksi vapaaehtoista vankilalähettiä ilmestyi kuvaan. Vankilapastorin  luvalla he sai aloittaa  Raamattukurssin, johon miehiä kutsuttiin selleistään. Kokoontumisillaksi valikoitui tiistai – ilta. Lähes 10 nuorta tai nuorehkoa miestä ilmoittautui mukaan. Juuso oli yksi heistä. Juuso innostui Raamatun opiskelusta. Opiskelu oli tyystin toisenlainen, mitä Juuso oli olettanut. Jokainen kurssilainen sai oppikirjan. Sen avulla tutustuttiin Raamatun kirjoituksiin. Kenellekään ei tuputettu Raamatun sanomaa. Kurssilla oli tilaisuus kysellä ja kyseenalaistaa. Kurssin ohjaajat rohkaisivat kyselemään. Ohjaajat vakuuttivat, ettei niin tyhmiä kysymyksiä yksikään osaa esittää, etteikö niihin etsittäisi yhdessä vastauksia. Juuso rohkaistui esittämään kysymyksiä, mitkä hänen mieltä askarruttivat. Hänen lisäkseen oli useampia poikia, joilla oli kysymyksiä ohjaajille. Juuso ihmetteli, kun ohjaajat säilyttivät malttinsa, kun yhä uusia kysymyksiä esitettiin. Hiljalleen Juuso tajusi, että kurssi – iltoina käsitellyt asiat alkoi kiinnostaa häntä yhä enemmän. Seuraavaa kurssi – iltaa varten hänellä oli useita uusia kysymyksiä. Kun kurssi oli jatkunut muutamia viikkoja Juuso tuli sisäisesti levottomaksi. Omatunto syytti häntä ja teki elämän tuskalliseksi. Hän päätti, että seuraavana kurssi – iltana hän tekee henkilökohtaisen ratkaisun ja luovuttaa itsensä Kristukselle. Niin myös tapahtui. Raamattukurssin ohjaajat rukoilivat esirukousta pyytäneen Juuson puolesta. Hän koki elämässä suuren muutoksen. Sisäinen levottomuus katosi häneltä. Merkillinen

rauha ikään kuin valui Juuson sydämeen.  Kiitossanat Jumalalalle pulpahteli vuolaan virran tavoin Juuson huulilta.  Hän ihmetteli, mitä hänelle on tapahtunut. Hän  päätti  seuraavana kurssi – iltana kysyä asiaa nuoremmalta ohjaajalta Sakarilta. Niin hän myös teki. Tuskin hän sai kakistettua suustaan ulos kysymyksen, hän sai vastauksen. ”   Juuso Sinä olet tullut uskoon Sakari huudahti oitis,  kun sai kuulla Juuson kysymyksen. Juuso ei itse olisi tapahtunutta ymmärtänyt ellei olisi kysynyt asiaa Sakarilta, Juuso ihmetteli, sitä ettei ollut henkilökohtaista uskoon tuloa käsittänyt, ellei olisi ollut kokeneempia uskovaisia, jotka osasivat johdattaa hänen ja monet hänen kaltaisensa etsijät Vapahtajan, Jeesuksen luo. Juuso koki itsensä ylionnelliseksi päästyään henkilökohtaisesti sisälle Jumalan armoon ja  sisäiseen vapauteen. Hyvä blogin lukija. Oletko sinä sisäistänyt henkilökohtaisesti Jumalan armon omistamisen ja vastaanottamisen? Ehkä koet olevasi näistä lupauksista osaton? Nyt haluan rohkaista sinua Jumalan sanan lupauksista sekä vilpittömään rukoukseen ja Vapahtajan kohtaamiseen. ” Etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan, huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on” Jesaja (  55: 6 ).

Juuso teki, kuten Herra sanassaan kehottaa. Tee sinäkin ja saat kokea, miten lupauksen sanat toteutuvat kohdallasi.
Jussi Jokisaari