Todistajan ilo

Raamattua sanotaan Lupausten Kirjaksi. Eikä suotta. Joku on laskenut, että Raamatussa on yli 3000 lupausta. En ole väitettä tarkistanut, mutta tiedän, että lupauksia on paljon. Ja mikä parasta: ne eivät ole Raamatun lehdillä vain palstatäytteenä, vaan ne  ovat yhä voimassa!  Sanassa todetaan: ” Sillä niin monta kuin Jumalan lupausta on, kaikki ne ovat hänessä ( Kristuksessa ) ” on” : sen tähden tulee hänen ( Kristuksen ) kautta myös niiden ” amen ” Jumalalle kunniaksi, meidän kauttamme ” ( 2 Kor 1: 20 ).

Uskallan väittää, että tämän päivän suomalaiset eivät järin paljon piittaa Raamatusta, eikä sen suurenmoisista lupauksista. Sen tähden haastan sinua Herraan uskova keskustelemaan tapaamiesi ihmisten kanssa Raamatusta ja sen suurenmoisista lupauksista. Satavarmaa on, että saat uskosta osattoman pian kiinnostumaan Kirjojen Kirjasta.  Ennemmin  tai myöhemmin  hän löytää itse Sanan kautta tien sisäisesti rikkaaseen elämään.  Ehkä vähättelet itseäsi. Kenties ajattelet, ettei minusta ole Kristuksen todistajaksi. Tämä on meille suomalaisille luontaista. Ja kuitenkin jokaisen Kristuksen oman tulisi olla Hänen todistajansa!  Siihen Jumalan Sana velvoittaa kaikkia kristittyjä: Näin on Herra sanonut: ”… vaan kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa ( Helsingissä ), Samariassa ( Espoossa tai Vantaalla,  Juudeassa ( Uudellamaalla) ja aina maailman ääriin  saakka”( Apostolien teot 1: 8 ).

Tunnen monia vakaita, kokosydämisiä kristittyjä, jotka haluaisivat kertoa työtovereilleen tai tuttavalleen Jeesuksesta. Mutta eivät tiedä, miten pääsisi keskustelun alkuun.

Sama vaikeus on minullakin joskus ollut. Nyt jo vuosiin ei minulla ole vaikeuksia keskustelun käynnistämisessä tuntemattoman  kanssa. Voin sanoa, että keskustelun aloittaminen on äärimmäisen helppo, kun keksii sopivan aasinsillan. Kerron esimerkin keskustelutuokion käynnistämisestä. Joku aika sitten olin jälleen käymässä terveyskeskuksessa.  Tutuksi tullut lääkäri oli hoitanut asian, jonka takia olin vastaanotolle tullut. Terveyskeskuksessa oli ihmeen hiljainen hetki. Odotushuone oli tyhjä. Lääkärin vastaanotolle ei ollut tulijoita. Tajusin oitis, että nyt on hyvä tilaisuus pysäyttää lääkäri ajattelemaan tärkeimpiä asioita. Tutkimushuoneen vieressä oli pikkuruinen odotustila. Siinä oli vaatenaulakko ja pari tuolia. Lääkäri oli asiani hoitanut ja olin lähdössä kotiin. Siirryin odotustilaan. Otin päällystakkini naulakosta ja aloin napittaa sitä. Samalla huokasin kuin itsekseni: ” On tuo Raamattu ihmeellinen Kirja. Siinä on tuhansia lupauksia. Yksi Raamatun  lupaus  on lämmittänyt ja siunannut minua monta kertaa. ” Lääkärin uteliaisuus heräsi oitis ja hän kysyi: ” Mikä se sellainen lupaus on? ” Vastasin se lupaus on tällainen ” Onttopäinen mies voi viisastua ja villiaasin varsa ihmistyä.” Lääkäri hämmästyi ja kysyi ihmeissään: ” Sanotaanko Raamatussa tosiaan  niin?” Vakuutin. ” Kyllä siellä sanotaan.  Jobin kirjasta se sana löytyy ” ( Job 11: 12 ). Sen pidempään en lääkärin pakeilla viipynyt, vaan läksin kotiin.  Ilo ja kiitollisuus täytti mieleni. Sain  muistuttaa kiireistä lääkäriä Jumalan Sanan lupauksista. Toivon, että hän edes hetkeksi joutui – ehkä tahtomattaan –  ajattelemaan Jumalan sanan vakavia ja ikuisia totuuksia.  Tällä vaatimattomalla esimerkillä haluan rohkaista sinua Kristukseen uskova olemaan Hänen todistajansa siellä, missä toimit ja liikut. Herrasta todistamiseen avautuu sinulle, kun kuljet avoimin, rukoilevin mielin ja nöyrällä sydämellä.  Tulet hämmästymään, miten Herran todistajaksi suostumalla oma uskonelämäsi muuttuu tuoreeksi, jännittäväksi ja äärimmäisen sisältörikkaaksi.

 

Jussi Jokisaari