Takuutodistus

Sanonta ” Rakkaalla lapsella monta nimeä, lienee tuttu lähes kaikille suomalasille. Jos edellä mainittu pitää paikkansa, silloin myös Raamatun tulisi olla rakas Suomen kansalle. Mutta onko Raamattu Kirja, jota tässä maassa rakastetaan ja tutkitaan ja luetaan? Tuskin. Kuulin, miten taannoin oli tunnettu suomalainen kirjailija heittänyt televisio – ohjelmassa Raamatun lattiaan. En nähnyt kyseistä ohjelmaa. Ystäväni, jotka olivat sen nähneet kertoivat. Mikäli kerrottu asia on totta, säälin miestä, joka halveksien heitti Raamatun lattialle. Pyhään Kirjaan on myös kirjoitettu: ” Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä ( eikä Sanaansa ) pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää ” ( Gal 6: 7).

Raamatulla on useita nimiä. Kuten Pyhä Kirja, kirjojen Kirja sekä Totuuden Kirja. Psalmissa on kirjoitettu ” Sinun sanasi on kokonansa totuus ja kaikki sinun vanhurskautesi oikeudet pysyvät iankaikkisesti.” Jumala antaa Sanalleen takuun. En tiedä tällä Telluksella toista kirjaa, jolle on annettu takuu siitä, että Kirjan jokainen sana on totta. Takuutodistuksen ilmeisesti jokainen tuntee ja tietää. Jos ostat erikoisliikkeestä arvoesineen, esimerkiksi hinnakkaan rannekellon saat takuutodistuksen. Myös Jumala antaa sanalleen takuun:” Jokainen Jumalan sana on taattu, hän on niiden kilpi, jotka häneen turvaavat” ( San 30: 5 ).

Totuuden Kirjasta luemme: Pilatus sanoi hänelle ( Kristukselle) :” MIKÄ ON TOTUUS?” Ja sen sanottuaan hän taas meni ulos juutalaisten luo ja sanoi heille: ” Minä en löydä hänessä mitään syytä” ( Joh 18 : 38 ). Personoitunut totuus, Jumalan Poika, seisoi roomalaisen maaherra Pilatuksen edessä. Pilatus ei kuitenkaan pysähtynyt kuulemaan, mikä on totuus. Hän meni ulos juutalaisten luo ja sanoi heille: ” Minä en löydä hänessä yhtäkään syytä.” Toivon, ettet sinä ole yhtä kiireinen, kuin Pilatus muinoin. Pysähdyt miettimään, mitä Totuuden Kirjassa sanotaan. Löydämme Raamatusta kolme totuutta.

1 ) Totuuden ihmisestä: Room 3: 23. ” Sillä KAIKKI ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla”. Telluksellamme ei tepastele ainoataan synnitöntä ihmistä. Herran veli Jaakob sanoo: ” Sillä monessa kohden me kaikki hairahdumme, jos joku ei hairahdu puheessa, niin hän on täydellinen mies ”… Ajattele. Jos joku onnistuisi täyttämään 9 käskyä, mutta epäonnistuisi yhden käskyn täyttämisessä hän tulee syylliseksi lain edessä. Valitettavasti kuitenkaan kukaan ei onnistu edes ensimmäisen käskyn täyttämisessä.

2 ) Totuuden Jumalasta: 1 Joh 4: 10. ” Siinä on rakkaus – ei siinä , että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi. ” Raamattu piirtää äärimmäisen kauniin kuvan Jumalasta. Hänen rakkaudestaan ja armostaan. ” Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme”
( Room 5: 8). Jumalan rakkaus on käsittämättömän suuri. Hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan sinun ja minun takia. Me, jotka olemme ansainneet teoillamme kuoleman saamme uskomalla Jeesukseen ikuisen elämän. Jumala antoi poikansa kuolemaan, jotta sinä ja minä saamme uskomalla Jeesukseen ikuisen elämän!

3 ) Totuuden ikuisuudesta: ” Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat ( ja myös kaikki yksilöihmiset) ,ja hän asettaa lampaat oikealle ja vuohet vasemmalle. Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: ´Tulkaa minun Isäni siunatut ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti:” ( Mat 25: 41 ). ” Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: `Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä.” ( Matteus 25 : 31 – 46).

Raamattu osoittaa kiistatta, että ajan rajan takana on kaksi osastoa. Toinen on iankaikkinen elämä. Ikuinen elämä valtakunnassa, jonka Herra tarkoitti ihmisen ikuiseksi kodiksi, jossa ei ole sairautta, kärsimyksiä, tuskia, murheita, kyyneleitä, eikä kuolemaa.

Toista osastoa ei ole tarkoitettu ihmistä varten. Se on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä. Sinne joutuvat ne, jotka hylkäävät Jeesuksen Kristuksen. Kumman valitset? Valitsetko Jeesuksessa syntiesi anteeksisaamisen ja pääsyn ikuiseen elämään? Vai hylkäätkö Hänet ja joudut ikuiseen kuolemaan – eroon Jumalasta syntiesi tähden? Muista: Valitset itse ikuisen kohtalosi! Jos uskon kautta valitset Jeesuksen saat lahjaksi ikuisen elämän. Jos hylkäät Kristuksen joudut ikuiseen kadotukseen eli eroon Jumalasta ja kirkkauden valtakunnasta, jossa ei ole kipua, sairautta, eikä kuolemaa!

Muista, ettet nyt valitse ammattia, puolisoa, asuinpaikkakuntaa tai uutta asuntoa. Kyseessä on iankaikkisuusosasi. Itse valitset joko ikuisen elämän Jeesuksen vastaanottamalla. Hylkäämällä Kristuksen valitset ikuisen kadotuksen.

 

Jussi Jokisaari