Suljetun oven saarna

Vuosia sitten elettiin maassamme ihmeellistä aikaa. Hengellisistä asioista puhuttiin kaikkialla, jopa Yleisradion lähetyksissä ja sanomalehdissä. Niin maakuntalehdissä kuin valtakunnan isoissa viestimissä.

Saarnaaja – kirjailija Niilo Yli – Vainio oli hengellisten tilaisuuksien vetonaula. Isoissa kaupungeissa jonotettiin kokouspaikkoihin! Ihmiset jonottivat päästäkseen kuuleman Jumalan Sanaa! Sanaa julistettiin teltoissa  halleissa, saleissa, kirkoissa  ja rukoushuoneissa. Kokoushuoneet, joihin sopi 2000 – 3000 tuhatta kuulijaa täyttyivät kerta toisensa jälkeen.

Eräässä maamme suurimmassa kaupungissa tilaisuus oli järjestetty helluntaiseurakunnan rukoushuoneelle kaupunginkeskustaan Jo pari kolme tuntia ennen tilaisuuden alkua ihmisiä alkoi kokoontua lähikaduille. Yhä enemmän vaan kansaa saapui. Lopulta he järjestäytyivät jonoon kokouspaikan ohittavalle kadulle! Kansaa tungeksi kaikkialla. Ihmiset varmistivat sisäänpääsyn kokoussaliin. Tunti, kaksi ennen tilaisuuden alkua kokouspaikan ovet avattiin.  Vain hetki, kun  kokoussali täyttyi. Samoin kellarikerroksessa oleva sali ja kaikki muut tilat. Sillä aikaa, kun  kokoustilat täyttyivät sisään haluavien jono  odotti kadulla sisäänpääsyä.

Yhtäkkiä kiinteistön ulko – ovi  avautui ja  järjestyksen valvoja/ järjestysmies ilmoitti, että kaikki tilat ovat täynnä. Enempää ei saa laskea sisälle!  Tietenkin tieto oli ankara pettymys kauan jonossa odottaneille. Ensimmäisenä jonossa sattui  olemaan ison päivälehden toimittaja. Hän oli tullut paikalle tehdäkseen jutun  ison hengellisen tilaisuuden puhujista, laulajista, musiikki – ihmisistä. Kun arvostettu toimittaja huomasi, ettei hän  päässyt tilaisuutta seuraamaan, hän joutui henkilökohtaiseen Jumalan puhutteluun. Raamattu sanoo, että Jumala puhuu ”ihmiselle tavalla tai toisella, sitä vain ei aina huomata.” Kyseinen toimittaja koki joutuneensa yllättäen kuuntelemaan Herran puhetta. Hän puhui toimittajalle selvästi ja voimakkaasti. Toimittaja joutui miettimään käykö minulle Taivaan portilla samoin? Hän pelästyi ja järkyttyi tajutessaan, että minä voin jäädä Taivaan portilla ensimmäiseksi, jolle ilmoitetaan:” kaikki paikat on täynnä. Ketään ei saa enää laskea sisään.”  Toimittajalle tuli sisäinen hätä. Vaikka hän jäi  ensimmäisenä kokoussalin ulkopuolelle,  hän päätti varmistaa, ettei hänelle taivaan portilla kävisi samoin. Toimittaja kääntyi rukoillen etsimään Herraa! Profeetan kautta Herra kehotti näin: ” Etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan, huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on. Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran tykö, niin hän armahtaa häntä, ja meidän Jumalamme tykö, sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta” ( Jesaja 55: 6, 7 ). Juuri niin kyseinen toimittaja teki. Suljetun oven saarna herätti hänet, siitä välinpitämättömyyden unesta, mihin hän oli vuosien saatossa vajonnut.

Miten on sinun kodallasi? Oletko etsinyt henkilökohtaisesti yhteyttä Jeesukseen, kaikkien ihmisten Vapahtajaan, vai nukutko edelleen välinpitämättömänä kohtalosta, mikä ikuisuusrajan toisella puolella  odottaa? Nyt on aika pitää huoli siitä, ettei taivaan valtakunnan ovea suljeta edessäsi ennen kuin olet käynyt siitä sisälle armoon ja ikuiseen turvaan.  Suomen kaikilla kristityillä on nyt aihetta anoa ja rukoilla, että Jeesus kääntyisi rukousten puoleen ja antaa  kansallemme raikkaan ja ihanan herätyksen ajan. Uskon, että vain se on pelastus rakkaalle kansallemme!

–  Jussi Jokisaari