Riippuvainen

Kuinka monta kertaa vielä? Kuinka kauan vielä? Milloin tulee stoppi kun vihdoin elämässä selviäisi ilman kaatumisia?
Sydämen täyttää huoli tulevasta, sydämen täyttää huoli perheestä, sydämen täyttää huoli ystävistä, sydämen täyttää huoli maailman tilasta, sydämen täyttää huoli muiden huolista, sydämen täyttää huoli.
Kuka loi tämän sydämen, miksi se on välillä niin raskas kantaa? Ulkona paistaa aurinko. On kylmä ja ilmassa leijailee kevyen hiljaa isoja lumihiutaleita vaikka on alkukevät. Se on kuin kaunis kuvaus sydämen monesta tunteesta. Taustalla kuitenkin tärkein, kirkkaus jonka kautta saan peilata kaikkea sitä.
Kauan murehdin taipumustani huoleen ja itkuun. En käsittänyt miksi en saanut asioihin selvyyttä ja miksi yhden selvittyä tuli toinen ongelma. Joka ilta toin rukoukset Herrani eteen ja anoin vastauksia. Aina Hän kyllä kuuli, aina on vastattu. Ja aina kun tuli toinen asia, polveni notikstuivat suurimman edessä. Mutta kannoin silti hieman katkeruutta että elämän täytyy olla näin monimutkaista, joten lopetin.
Kuljin päiviä ilman yhteydenottoa, kuljin pienen hetken yksin.
Levottomuutta, syytöksiä, pelkoja, sydämen tykytyksiä, paineita, riitoja, yksinäisyyttä, ahdistusta, sumua tulevasta, ylitsepääsemättömyyden tunnetta, kunnes heräsin.
Herrani, Jumalani loi tämän sydämen. Hän valmisti siihen juuri oikean verran hyvää huolta jotta tulisin riippuvaiseksi. Riippuvainen kaikissa huolissa, riippuvainen kaikissa tunteissa, riippuvainen kaikissa päätöksistä, riippuvainen läsnäolostaan, riippuvainen sanastaan, riippuvainen Hänestä.
Nyt jos itken muuttuvat ne ilon kyyneleiksi. Tiedän että Herrani on Jumala, yli ihmisen olosuhteiden ja heikkouksien. Hän hallitsee kun näkee riippuvan sydämeni.
Kiitä niistä hetkistä joista tulet riippuvaiseksi Hänestä, jotta Hänen kaunis luonteensa tulisi näkyviin, kun mahdottomat asiat kääntyvät mahdollisiksi.
Kun saat jättää elämäsi Hänen turvallisiin käsiin eikä oman ymmärtämättömyytesi varaan, jotta saisit elää rauhassa.
Jotta myöhemmin huomaisit hänen hellävaraisen käden jälkensä jokaisessa tilanteessa mikä on johdattanut sinut Hänen suunnittelemalleen paikalle.
Jotta voisit auttaa heitä jotka eivät vielä näe Jeesuksen kirkkautta niissä sumuissa, joista sinä olet jo selvinnyt.
Kiitä joka hetki, kiitä vaikka et ymmärrä. Usko ja luota, niin tulet ymmärtämään.
Tule riippuvaiseksi Hänestä, niin näet kaikessa Häntä.

 

Rebecca Palmi