Onnistuuko osakekauppa Jumalan kanssa?

Mieleeni nousi tapaus hengellisestä tilaisuudesta  vuosikymmenien takaa. Olin työntekijänä erään Pohjois – Suomen kauppalan helluntaiseurakunnassa. Seurakunta oli hiljattain perustettu. Siitä huolimatta – tai ehkä sen vuoksi- se vei Sanaa paikakuntalaisille sekä ympäristöpitäjiin. Nuorekkaassa joukossa oli hienoa toimia, sillä olin itsekin nuori. Seurakunnan rukoushuoneella oli paljon ja monipuolista toimintaa. Herra tunnustautui mukaan työhön. Aina silloin tällöin tuli joku uskoon myös rukoushuoneen tilaisuuksissa. Syntisen ihmisen kääntyminen Herran puoleen on aina riemullinen tapahtuma.

Oli synkkä syksyinen sunnuntailta rukoushuoneessa.  Kokoussasalin  alttarille tuli muutamia Jumalan apua etsiviä. Seurakunnan paimen ja sielunhoitoavustajat rukoilivat heidän puolesta ja opastivat heitä syntisten  Ystävän Jeesuksen luo..  Heidän  joukossa oli myös nuorehko mies. Menin hänen luokseen ja polvistuin hänen vierelleen. Tervehdin häntä, esittelin itseni ja tiedustelin, mitä asiaa hänellä on Jumalalle. Auliisti hän kertoi asian, joka hänen mielessä oli. Hän sanoi: ” Rukoilkaa puolestani, että Herra vapauttaisi minut viinan kahleista.” Yllätyin, kun kuulin miehen rukousaiheen. Valitettavasti joudun vastaamaan hänelle toisin, kuin hän ehkä odotti. Sanoin hänelle suoraan.

” Jumala ei tee kenkään kanssa osakekauppaa. Hän odottaa sitä, että ihminen antaa itsensä kokonaan Hänelle. Silloin ja vain silloin ihminen saa avun myös alkoholiongelmaan ja kaikkiin muihin ongelmiinsa. Mutta kokonaisvaltaista ratkaisua  Herran puolelle ei kyseinen mies halunnut tehdä. Siitä oli seurauksia. Hän ei vapautunut alkoholi, eikä muista ongelmista. Toisin sanoen miehen elämä jatkui samanlaisena, muuttumattomana. Hän joutui edelleen vaeltamaan ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa.

Miten on sinun kohdallasi, joka kenties luet näitä rivejä. Koetko olevasi kahleissa, joista et pääse vapaaksi? Neuvon sinua kuten kauan sitten sanoin miehelle, joka olisi mieluusti tehnyt osaratkaisun Jumalan kanssa. Älä erehdy luulemaan, että Herra alkaa hieroa osakekauppoja kanssasi! Muista: Jumala odottaa, että annat itsesi kokonaan Hänelle. Herran sana on ikuisesti muuttumaton. Sanan lupaukset ovat yhä voimassa. Ne ovat edelleen 100 %  totta! Yksikään Herran sana ei koskaan katoa. Siksi ojentaudu sanan mukaan. Rukoile Häntä. Huuda Herraa avuksesi, kuten sokea Bartimeus kauan sitten: ” Jeesus, Daavidin poika, armahda minua. Ja monet nuhtelivat häntä saadakseen hänet vaikenemaan, mutta hän huusi vielä enemmän: ” Daavidin Poika armahda minua. Silloin Jeesus seisahtui ja sanoi: ” Kutsukaa hänet tänne.” ” Ja he kutsuivat sokean sanoen hänelle: ” Ole turvallisella mielellä, nouse hän kutsuu sinua.”(  Markus 10: 47 – 49). On suurenmoista tietää, että Jeesus on sama tänään: ” Sanoohan Raamattu` Ei yksikään, joka uskoo häneen joudu häpeään.`  Tässä ei ole erotusta juutalaisen, eikä kreikkalaisen välillä, sillä yksi ja sama on  kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat. Sillä jokainen, joka avuksi huutaa Herran nimeä, pelastuu ”  (Roo 10: 11-13 ).

 

– Jussi Jokisaari