On se vain ihmeellistä

Elämä koostuu sekunneista, minuuteista, tunneista, vuorokausista, viikoista, kuukausista ja vuosista.  Valtaosa päivistä kuluu kuin huomaamatta askareissa ja tehtävissä, joita tehtäväksemme on uskottu. Vuosien saatossa luultavasti useampi huomaa, ettei elämässä sittenkään ole järin monia asioita, jotka jää mieleen. Onneksi joskus on sellaisiakin päiviä, jotka jää mieleen vuosiksi tai jopa vuosikymmeniksi. Tällainen päivä tuli eteeni vuosikymmeniä sitten. Seuraavassa taustoja kyseisen päivän mieleeni jääneistä tapahtumista.

Sukulaisperheemme oli palannut vuosien jälkeen kotiin Afrikan Keniasta, missä he olivat opastaneet kansallisen uskovaisen miehen ja neitosen suomalaisten rakentaman orpokodin  vastuutehtäviin. Afrikan vuosien aikana perhe oli kasvanut yhdellä terhakalla Urho – pojalla.  Poika oli oppinut puhumaan  vuosien aikana suomea. Mutta englannin kieli tuppasi häiritsemään pojan suomenkielen oppimista. Joulu oli ovella, kun perhe oli päässyt kotimaahan. Tietenkin sukulaiset ja ystävät olivat muistaneet kotimaahan saapuneita monin lahjoin ja tervehdyksin.  Erikoisen runsaasti ystävät olivat muistaneet perhettä  kotimaisella herkullisella suklaalla! Avaamattomia suklaalevyjä oli  olohuoneen pöydällä. Urho – poika oli saanut ilmeisesti äidiltään suklaalevyn. Sohvalla istuva poika oli innoissaan. Saatuaan avattua suklaalevyn hän taittoi levystä kappaleen.  Hän nosti sen suuhunsa ja totesi  – kuin itsekseen: ” On se vain ihmeellistä, kun Herra siunaa.”  Luultavasti pikkumies ymmärsi, että kaikki hyvä tulee Jumalalta, Taivaalliselta Isältämme. Pikku Urhon sanat ovat linjassa Jumalan sanan kanssa:

Sillä Herran veli Jaakob sanoo:  ” Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä valkeuksien Isältä, jonka luona ei ole  muutosta , ei vaihdu valo varjoksi ”( Jaakobin kirje 1: 17 ).

Pikku Urho oli oikeassa sanoessaan ” On se vain ihmeellistä, että Herra siunaa”. Jumala haluaa siunata kaikkia ihmisiä. Hänellä ei ole lempilapsia! Hän rakastaa jokaista luotuaan tasapuolisesti. Siksi Hän lähetti ainoan Poikansa Jeesuksen  tänne ihmisten keskelle. Herra neuvoo myös meille tien siunausten lähteelle: ” Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois, että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän  lähettäisi hänet, joka on teille edeltä määrätty, Kristuksen Jeesuksen” ( Apt 3: 19, 20 ). Oletko aiemmin tiennyt, että Jumala lähetti Poikansa myös sinun tähtesi ?  Ellet sitä tiennyt, nyt tiedät sen satavarmasti! Tehtäväksesi jää vain se, että teet parannuksen eli käännyt rukouksessa Herran puoleen, tunnustat Hänelle syntisi: ” Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla”  Roomalaiskirje 3: 23 ). Kun teet vilpittömästi niin  tulet kokemamaan pikku Urhon tavoin: On se vain ihmeellistä!”   Ja mikä parasta: Kaikki ihmiset, jotka toimivat Jumalan Sanan ohjeiden mukaan toteavat kerran: ” On se vain ihmeellistä!” Sen Jumala lupaa ikuisessa totuuden Sanassa: ”…mitä silmä ei ole nähnyt, eikä korva kuullut,  mikä ei ole ihmisen sydämeen  noussut  ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka

häntä rakastavat”  ( 1 Kor  2.  9 ).  Tahdotko olla siinä joukossa, jotka pääsevät tämän lupauksen omistajiksi ikuisiksi ajoiksi? Se osa on oleva iankaikkisen ilon ja riemun aihe. Uskotko sen? Jos uskot, niin toimi sen mukaan! –

Jussi Jokisaari