Mitä yhteistä on Länsimetrolla ja Jeesuksella

Joku saattaa kuvitella, että näillä kahdella asialla ei ole mitään yhteistä. Mutta olen eri mieltä. Länsimetrolla ja Jeesuksella on paljonkin yhteistä. Se yhteinen nimittäjä liittyy sanaan: Odotus.

On paljon ihmisiä jotka odottavat Länsimetron valmistumista liikenteelle. Se on selvä jatkumo nykyiselle metrolle. Kuitenkin se ei ole ollenkaan samanlainen kuin nykyinen metro. Se on rakennettu uusien vaatimusten mukaan.

Jeesuksen toista tulemista myös monet odottavat. Vaikka kyse on saman Jeesuksen tulosta, tapahtuu se eri tavalla kuin ensimmäisellä kerralla. Viime kerralla Hän tuli sovittamaan syntivelkamme ja nyt Hän tulee hakemaan luokseen meidät, jotka uskomme Häneen. Myös Jeesuksen toinen tulo on jatkumo ensimmäiselle käynnille.

Sekä Jeesuksen, että Länsimetron tulemisesta on merkkejä, mutta tarkkaa päivämäärää ei tiedä kukaan. Myös näiden molempien tulemista on ennustettu ja päivämääriä laadittu useita menneiden vuosien aikana, mutta kaikki päivämäärät ja tarkat ajankohdat ovat osoittautuneet vääriksi. Ennustettu hetki on tullut ja mennyt, mutta ennuste ei ole toteutunut.

Mutta molemmat toteutuvat ajallaan, sekä Länsimetron avaaminen, että Jeesuksen toinen tuleminen. Molemmista on varmat merkit olemassa. Länsimetrossa on koeajot käynnissä ja useat kymmenet ihmiset työskentelevät, jotta kaikki tulisi valmiiksi.

Jeesuksen tulemisesta ei järjestetä koeajoja. Useat merkit ovat näkyvissä ja viittaavat siihen, että Jeesuksen tuleminen on myös lähellä. Jokin vielä kuitenkin pidättelee. Aivan kuten Länsimetro, niin samoin Jeesuksen toinen tuleminen on mahdollista vasta sitten kun kaikki edellytykset täyttyvät. Eräs ehto ei ole vielä täyttynyt. Siitä Jeesus kertoo Sanassaan:” … evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.” (Matt. 24:14)

Siis me ihmisetkin voimme lyhentää näiden kahden tapahtuman odotusaikaa. Näin meidän tuleekin tehdä.

Mutta toki näillä kahdella tapahtumalla on myös eroja. Ovathan ne toki maailmanlaajuisesti aivan eri mittaluokan asioita. Länsimetrolla on vaikutusta noin 150 tuhannen ihmisen päivittäiseen liikkumiseen. Se on kuin pisara meressä verrattuna siihen, että Jeesuksen toisella tulemisella on dramaattinen vaikutus kaikkiin ihmisiin ja meitä on yli 7 mrd. Se muuttaa koko maailmanjärjestyksen, kun ihmisistä ympäri maailmaa häipyy jättäen jälkeensä ihmettelyä ja kummastelua. Monien face bookista ystäväpiiri supistuu kummasti, naapureita, työtovereita ja sukulaisia katoaa, eikä heitä löydy edes Länsimetron asemilta.

Valtakunnan media on tänä vuonna kirjoittanut paljon Länsimetrosta. Suurin sanomalehti seuraa tiivisti sen valmistumista ja kaupunkisivuilla on päivittäin uutisia tilanteen kehittymisestä.

Jeesuksen toisen tulemisen ei sen sijaan ole tehty yhtään uutista moniin vuosiin. Ehkei koskaan. Mutta ethän toki sinä väsy odottamaan. Valitettavasti monet väsyvät, kun tulo viipyy (2. Piet. 3:9)

Lehdessä oli (1.10. 2017) lyhyt uutinen Lapissa kadonneesta retkeilijästä. Ehkä on jonain päivänä lehdessä useampikin uutinen kadonneista?

Ps. Tätä kirjoittaessani (5.10. 2017) saan edelleen odottaa kärsivällisesti näitä molempia.

 

Arto Siitonen