Minun Jeesukseni

Kuulin koskettavan tarinan muistisairaasta uskovasta. Hänen ainoa poikansa asui  toisessa maassa. Kun poika kuuli ikääntyneen äitinsä sairaudesta hän lähti tapaamaan äitiään.   Saavuttuaan kotiin hän kuuli äidin olevan sairaalassa. Poika kiiruhti sairaalaan äitiä tervehtimään. Hänet ohjattiin sairaalassa äidin luo. Äiti oli huoneessa yksin.  Poika seisoi äitinsä vieressä ja sanoi: ” Äiti, minä tulin sinua tervehtimään.” Mutta äiti ei reagoinut mitenkään. Poika hätääntyi: ” Äiti, minä olen tässä. Etkö tunne minua?  Minä olen sinun ainoa poikasi.” Mutta äiti ei vieläkään reagoinut. Hän lepäsi vuoteessaan kuin puuveistos. Nyt poika todella hätääntyi. Hän tajusi kauhukseen tulleensa liian myöhään rakkaan äitinsä luokse. Onneksi poika muisti erään asian. Hän tiesi äitinsä olevan vakaa, vilpitön kristitty. Pojan mieleen palautuivat ne hetket, jolloin äiti oli puhunut hänelle hengellisistä asioista. Kerta toisensa jälkeen hän oli torjunut äidin neuvot, sanat ja varoitukset. Hän tiesi varsin hyvin. että hengelliset asiat olivat äidille sydämen asioita.  Siksi hän kysyi: ” Äiti, tunnetko sinä Jeesuksen?” Äiti heräsi kuin unesta ja vastasi:” Jeesuksenko? Totta kai minä Jeesuksen, oman Vapahtajani tunnen.”  Tuossa hetkessä nuivasti hengellisiin asioihin suhtautunut poika ymmärsi, että  usko Jeesukseen on aarre. Hän teki päätöksen etsiä omakohtaisesti äitinsä Vapahtajaa.  Vaikka sairaus oli riistänyt äidiltä kaiken. Tärkeintä se ei ollut voinut riistää. Äidin uskoa Jeesukseen!  Olen onnellinen, kun saan kertoa Jeesuksesta, jonka tunnen.

 

1 ) Jeesus on syntieni anteeksiantaja. Anteeksiantamusta jokainen tarvitsee. Sillä Raamatun mukaan” kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla. Jumala ilmoitti  Herran äidille  Marialle, että syntyvälle lapselle on annettava Jeesus – nimi.  Siksi ” annettiin hänelle nimi Jeesus, jonka enkeli oli hänelle antanut, ennen kuin hän sikisi äitinsä kohdussa” ( Lk 22:21).  Sen nimen enkeli ilmoitti myös Joosefille, Jeesuksen maalliselle isälle: ” Ja hän ( Maria ) on synnyttävä pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus, sillä hän on vapahtava kansansa heidän synneistänsä ” ( Mat 1: 21 ), Jeesus – nimi on ainoa, jossa syntinen voi saada syntinsä anteeksi. Apostoli Pietari sanoi saarnatessaan:

” Hänestä (Jeesuksesta) ) kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta” ( Apt 10: 43 ).

 

2) Jeesus on Vapahtajani.  Kun nöyrryin syntisenä hänen eteensä ja tunnustin syntini. Silloin, samassa hetkessä hän vapautti minut synneistäni. Hän vapautti minut myös tulevaisuuden ja kuoleman pelosta. Kerralla ja kokonaan! Se ei tarkoita sitä, että muutuin kerta heitolla enkeliksi. Ei toki. Vuosien saatossa olen erehtynyt, hairahtunut ja jopa langennut. Mutta Herra ei ole minua koskaan hyljännyt tai torjunut. Päinvastoin. Hän on aina ottanut minut vastaan. Hän on antanut hairahdukseni, puutteeni ja heikkouteni anteeksi.  Hän ” on kaikkien ihmisten vapahtaja, varsinkin uskovien” 1 Tim 4: 10).

 

3 ) Jeesus on varjelijani.  Hän on luvannut: ” Ja minä annan heille ( häneen uskoville ) iankaikkisen elämän  ja he eivät ikinä huku, eikä kukaan ryöstä heitä minun kädestäni ” ( Joh. 10: 28).

 

Minun Jeesukseni on tällainen. Hän on syntieni anteeksiantaja. Hän on vapauttajani, tulevaisuuden ja kuoleman pelosta. Hän on myös varjelijani.  Jokaisena päivänä viimeiseen päivääni asti. Pidän itseäni onnellisena, kun tunnen tällaisen Jeesuksen. Muistisairas, dementoitunut äiti oli unohtanut, jopa lapsensa. Mutta Jeesusta, omaa Vapahtajaansa hän ei ollut unohtanut silloinkaan.  Suosittelen sydämeni lämmöllä sinulle minun Vapahtajaani. Rukoile, etsi häntä.  Hän haluaa olla uskollinen loppuun asti myös sinun kohdallasi.

 

Nöyrry nyt hänen edessään. Hylkää entinen elämäsi, Luovuta elämäsi, tulevaisuutesi ja ikuisuutesi Vapahtajan käsiin  tänään. Takuuvarmasti löydät nöyrtymisen tiellä sisäisesti rikkaan, mielenkiintoisen tulevaisuuden ja elämän.

 

Jussi Jokisaari