Kun on vaikeaa

Koetukset. Haasteet. Erämaa-ajat. Ne ovat uskovalle haastavaa aikaa. Siinä Jumala koettelee uskoamme, jonka myötä luottamuksemme ja riippuvaisuutemme Jumalaan kasvavat. Mutta näinä hetkinä myös useasti koemme ehkä Jumalan olevan kaukana tai välittävän meistä hyvin vähän. Asioita on saattanut kasautua päälle, tai ehkä olemme jo pitkään kamppailleet jonkin asian kanssa. Koemme itsemme todennäköisesti voimattomiksi ja ehkä elämästä voi olla vaikeampaa löytää iloa tai rauhaa kuten ennen.

Mutta yksi vapauttava totuus on, että me uskovina joudumme vääjäämättä koetuksiin ja erämaa-aikoihin ja se onkin selvä merkki siitä, että me olemme oikealla tiellä. Silloin kun olemme oikealla tiellä, vaikeuksia tulee. Elämässämme tapahtuu asioita, joita emme osanneet odottaa tai käymme läpi koetusta, ja meidän luottamustamme ja uskoamme Jumalaan testataan.

Älä lannistu tai masennu siitä, että käyt läpi erämaa-aikaa.  Heitä kaikki Jumalalle, Hän on luvannut pitää jokaisesta Hänen omastaan huolen, koska Hänen uskollisuutensa ja rakkautensa lapsiansa kohtaan on suuri.

Sillä kun Jumala jotakin sanassaan tai sinulle suoraan lupaa niin Hän myös pitää sen. Jumala lupasi Nooalle, ettei Hän enään koskaan tuhoaisi maata vedenpaisumuksella, ja kun mietit sitä, niin kyllähän se lupaus piti. Onko maan historiassa koskaan, tähänkään saakka enää tullut vedenpaisumuksia? Ei ole! Näin me nykyihmisetkin olemme päässeet todistamaan tämän lupauksen toteutumista itsekin. Luota siis niihin moniin Jumalan lupauksiin, jotka Hän on sinulle henkilökohtaisesti mutta ennen kaikkea myös sanassaan luvannut. “Ei Jumala ole ihminen, niin että Hän valhettelisi, eikä ihmislapsi, että hän katuisi. Sanoisiko Hän jotakin, eikä sitä tekisi, puhuisiko jotakin, eikä sitä täyttäisi?” (4 Moos. 23:19)

Vihollisemmekin hermostuu siitä, että olemme Jeesuksen omia, ja siksi hänkin aika-ajoin kiusaa ja syyttää meitä ja heittää kaikenlaisia asioita niskaamme. Jumala sallii tämän meille, koska se onkin merkki siitä, että olemme aidosti Jeesuksen omia ja oikealla tiellä, jos kerran saamme kokea vastustusta viholliselta ja maailmalta! Mutta tästäkään ei tarvitse murehtia.

“Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona, kun joudutte moninaisiin kiusauksiin, tietäen, että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa saa aikaan kärsivällisyyttä. Ja kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon, että te olisitte täydelliset ja eheät ettekä missään puuttuvaiset” ( Jaakobin kirje 1:2-4)

Me pääsemme kaikki uskovat yli vaikeuksistamme, Jumalan avulla. Hän johdattaa aina eteenpäin ja vaikeuksista voittoihin! Kaiken tämän keskelläkin hän suo ilonsa ja rauhansa. Elämä on joka päivä elämisen arvoinen!

 “Autuas se mies, joka kiusauksen kestää, sillä kun hänet on koeteltu, on hän saava elämän kruunun, jonka Herra on luvannut niille, jotka Häntä rakastavat” (Jaakobin kirje 1:12)

Siunattua viikkoa!:)

Joadan Sabure