Kuinka vaellamme?

Uskon, että olemme tulleet lopun aikaan. Raamatun ennustukset Jeesuksen tuloa edeltävistä tapahtumista täyttyvät silmiemme edessä. Oletko huomannut sen? Nyt on herättävä valvomaan, jottei Herran tulo yllättäisi Herran omia.

Apostoli Paavali oli valvova kristitty. Pyhä Henki avasi hänelle sellaisia salaisuuksia, joita terävinkään ihmisäly ei voinut ymmärtää. Pyhän Hengen avaamin silmin apostoli kirjoitti myös lopun aikojen uskoville varoituksen sanoja, kuten ” Katsokaa siis tarkoin, kuinka vaellatte, ei niin kuin tyhmät, vaan niin kuin viisaat.”

Apostoli ymmärsi, että kaidalla tiellä on kahdenlaisia uskovia: Viisaita ja tyhmiä. Apostolin näkemys oli linjassa Vapahtajan sanojen kanssa: ” Mutta viisi heistä oli tyhmää ja viisi ymmärtäväistä” ( Matt. 25: 2 ). Mikä ero näillä vaeltajilla oli? Viisailla oli öljyä sekä lampussa että astiassa. Tyhmillä öljyä oli v a i n lampussa. Mitä öljy kuvaa? Se kuvaa Pyhää Henkeä: ( Room. 5: 5 ).Tyhmillä ei ollut öljyä käyttöä varten. Pyhä Henki antaa sydämiin rakkauden: Rakkauden Jeesusta, Hänen armoaan, ja kadotusta kohti hoippuvia lähimmäisiämme kohtaan. Pyhä Henki annetaan käyttövoimaksi Herran osoittamaa työtä varten. Jumala ei anna meille Henkeä mitalla, ei pisaroittain, vaan ylitse vuotavasti! Herran mainitsemilla viisailla oli öljyä myös astiassa. Tämä varsin tuttu Raamatun kertomus vie meidät vakavalle paikalle. Jos käytämme Jumalan antamat siunaukset itsekkäästi hyvän fiiliksen saamiseen. Silloin olemme tosi vaarallisella tiellä. Onneksi voimme vielä tehdä parannuksen! Asettukaamme avoimin sydämin Herran eteen. Pyydetään, että Hän täyttää meidät uudelleen Pyhällä Hengellä! Anotaan myös Häneltä viisautta, jotta osaamme käyttää siunaukset Hänen työhönsä. Totisesti Herra ei anna meille Henkeään mitalla, vaan täyttää kaikki uudelleen Pyhällä Hengellä! Niin voimme odottaa Jeesuksen tulemuksen hetkeä levollisella mielellä. Kun käytämme saamamme siunaukset evankeliumin levittämiseen. Silloin Jeesus täyttää meidät yhä uudelleen Hengellä ja tulella. Jeesuksen tulo ei ole pelon, eikä kauhun aiheuttaja, vaan iloisen toivon täyttymisen suloinen hetki!


Jussi Jokisaari