Kiitollisuus

On monia asioita, joista voimme olla kiitollisia. Jumalan varjeluksesta, lupauksista, terveydestä, arjen pienistä asioista, elämässä tapahtuneesta pienestä tai suuresta kiitosaiheesta tai mistä tahansa muusta asiasta. Monesti tuodaan esille kiitollisuuden tärkeys ja se kuinka meidän tulisi olla kiitollisia Jumalalle useammin. Kuitenkin elämäämme tulee kausia ja aikoja, jolloin jopa niitä hyviä asioita on vaikea nähdä ja joista on vaikea tuntea kiitollisuutta. Emme me todellisuudessa ole joka hetki kiitollisia eikä Jumala meitä siitä syytäkään, päinvastoin Hän tahtoisi että muistaisimme ja olisimme tietoisia siitä hyvyydestä, mitä Hän on meille osoittanut eri tavoin.

Aika ajoin havahdumme siihen, mitä kaikkea meillä jo on tai mitä meille on tapahtunut. Usein se saa meidät myös miettimään, mitä kaikkea Jumalalla onkaan varattuna meille tulevaisuudessa. Tällaiset kiitollisuuden hetket muistuttavat meitä Jumalan hyvyydestä ja saavat meidät tyytymään siihen mitä meillä on, kuitenkin iloisin ja nimenomaan kiitollisin mielin.

“Älkää olko vaelluksessanne ahneita; tyytykää siihen, mitä teillä on; sillä hän itse on sanonut: ”En minä sinua hylkää enkä sinua jätä”; niin että me turvallisin mielin sanomme: ”Herra on minun auttajani, en minä pelkää; mitä voi ihminen minulle tehdä?” (Hebrealaiskirje 13:15-16).

Jumala antaa aina vain kaikkein parasta lapsilleen. Meille jokin ei-toivottu tilanne tai ei-vastaus Jumalalta on saattanut tuntua tappiolta, mutta Jumala on jo edeltäpäin nähnyt syyn siihen, miksi Hän nyt sanoi sinulle tai tilanteellesi ei. Ja syy on, se että parempaa olisi luvassa, parempaa kuin osaat edes kuvitella nyt. Eikä tämä “Jumala antaa aina parempaa” ole vain hokaisu, vaan totuus. Nyt ehkä kirpaisee, mutta muista, Hän antaa parempaa kuin, se mitä ajattelit.

“Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” (Jeremia 29:11)

On hyvä kun aina aika ajoin huomaamme, että meillä on paljon asioita elämässämme, joista saamme kiittää Jeesusta. Kiittää siitä mitä Hän on jo antanut tai tehnyt meidän elämässämme, pitäen katseemme tulevaisuudessa, seuraten Häntä iankaikkisuuteen.

Siunattua ja iloista viikkoa! 🙂

Joadan Sabure