Kärsivällisyyttä kärsivällisyyttä

Toivomme monenlaisia asioita elämäämme. Jonain päivänä haluaisimme perheen, puolison, kutsumuksen johonkin tiettyyn tehtävään tai jonkun muun asian tapahtuvan elämässämme. Olemme varmasti rukoilleet asian puolesta ja ehkä saaneetkin Jumalalta vastauksen tai jonkinlaisen varmistuksen asiaan. Tiedämme kuitenkin, että se ei tulisi tapahtumaan lähiaikoina. Joten turhaudumme, koska meistä tuntuu ikään kuin siltä ettemme koskaan saa sitä, mitä Jumalalta pyysimme ja siksi mietimme, että onkohan tässä nyt taaskaan mitään hyötyä vain odottaa.

 

Mutta ihanaa on tajuta se, että kun asiat tapahtuvat Jumalan ajalla, ne sisältävät sen riemun ja ilon, mitä emme nyt näe. Jumalan näkee sen jo nyt, sen ajan joka on tuleva, jolloin toiveesi tulee toteutetuksi. Hän on edeltä nähnyt sen ajan ja tietää sen olevan se oikea hetki, se oikea, autuas hetki. Siksi Hän haluaisi, että luottaisimme Häneen. Uskoisimme ja luottaisimme siihen, että aina kun asiat tapahtuvat Jumalan aikataulussa, niin ne tapahtuvat Hänen nimensä kirkkaudeksi ja Hänen kunniaksi ja meidän iloksemme. Ei Jumala kiusaa meitä tai halua pitää meitä sellaisessa tilassa, missä joudumme vain pohtimaan päivät pitkät sitä, että miksi meidän elämässämme ei tapahdu mitään. Ei, vaan meille jokaiselle uskovalle tulee tällaisia elämäntilanteita aina silloin tällöin, jolloin joudumme odottamaan Jumalaa, vähän pidemmän aikaa. Ehkä olemme rukoilleet jo pitkään aviopuolisoa, työpaikkaa, sitä, että joku perheenjäsenistämme tulisi uskoon, pyhän hengen täyteyttä tai sitä, että saisimme jo uuden asunnon, jota olemme pitkään etsineet. Ehkäpä Jumala on jo vastannut meille, vakuuttaen meidät siitä, että käy miten olemme rukoilleet, Hänen tahtonsa mukaisesti. Kuitenkin tilanteen suhteen elämä tuntuu olevan pysähdyksissä.

 

Opimme tällaisissa kausissa yhä enemmän kärsivällisyyttä, joka on myös yksi hengen hedelmistä ja jota Jumala haluaa, että omaamme vielä enemmän kuin mitä ehkä tällä hetkellä omaamme. Myös luottamuksemme Jumalaan kasvaa, koska joudumme jatkuvasti tämän kauden aikana uskoa Jumalan lupaukseen sekä siihen, että Jumala tekee tahtonsa mukaan ajallaan.

 

Sen oikean ajan koittaessa, kun ymmärrämme, että tämä kaikki oli meidän parhaaksemme, katsomme ylös taivaisiin Isämme luo, kiitosta ja iloa täynnä. Tajuamme, että Isä totisesti antaa vain parasta lapsilleen. Uskomme on vahvistunut entisestään sekä kestämme tulevatkin erämaa-ajat.

 

Luukas 2:14:

“Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan Hänellä on hyvä tahto!”

 

Olkoon päiväsi siunatut ja täynnä iloa!