Ihmeellisten lupausten kirja

Vuosien saatossa lääkärini on tullut tutuksi. Melko usein olen joutunut vaivoissani kääntymään hänen puoleensa. Tajuan, että  lääkärilläni on paljon työtä. Usein seuraava potilas on jo odottamassa oven takana vuoroaan. Kerran oli rauhallisempi hetki tutkimuksen jälkeen.  Kiirehdin laittamaan päällysvaatteita ylleni. Takkiani napittaessani totesin: ” On tuo Raamattu ihmeellinen Kirja. Joku on laskenut, että siinä on noin 3200 lupausta. Ja kaikki lupaukset ovat yhä voimassa. Lopuksi totesin: ” Erikoisesti eräs Raamatun lupaus on usein lämmittänyt mieltäni. Lääkärin kiinnostus heräsi. Hän halusi tietää, millainen se lupaus on. Vastasin: Se lupaus kuuluu näin: ” Onttopäinen mies voi viisastua ja villiaasin varsa ihmistyä.” Lääkäri katsoi hämmentyneenä ja kysyi: ” Sanotaanko Raamatussa tosiaan niin? ” Vastasin: ” Kyllä. Jobin kirjasta se löytyy:” Toivotin hänelle hyvää päivän jatkoa ja läksin. Jälkeen päin olen muistellut tuota keskustelua. Mieleeni tuli, että lääkäri ei ehkä muistanut kyseistä Raamatun jaetta. Jos suomalaiset eivät tunne Raamattua, jonka perustukselle ja arvopohjalle maamme yhteiskunta ja lainsäädäntö pitkälti perustuu.  Se on hälyttävä merkki suomalaisen yhteiskunnan arvojen rapautumisesta ja kansakunnan henkisen selkärangan  rappeutumisesta. Sen suraukset ovat nähtävissä tiedotusvälineiden päivittäisessä uutisoinnissa.  Oletko pannut merkille, että sekä radio – että televisiouutisten valtaosa koostuu pääosin murhista, ryöstöistä, raiskauksista, murroista, petoksista  ja seksuaalirikoksista? Positiivisia uutisia kerrotaan harvoin. Ja äärimmäisen vähän. Miksi? Ilmeisesti siksi, ettei niistä ole järin paljon kerrottavana.

 

Maamme juhlii tänä vuonna itsenäistä 100 vuotista historiaansa. Nyt meillä kansakuntana on aika palata Jumalan Sanan äärelle. Ne neuvot, ohjeet ja varoitukset, jotka Raamatun lehdille on taltioitu  ovat yhä varteenotettavia. Kansakuntamme historian vaiheita on kuluneena vuonna käyty ansiokkaasti läpi ja esitelty eri tiedotusvälineissä. Suomen historian eri aikoina on löytynyt viisaita, tarmokkaita, rohkeita ja sopivia, maltillisia henkilöitä ohjaamaan valtiolaivaamme läpi  karikkoisten ja vaarallisten vesien.

 

Eräs tasavaltamme merkkihenkilöistä on tasavaltamme edesmennyt kunnioitettu presidentti Kyösti Kallio. Hänen virkakautensa osui ehkä Suomen historian kaikkein  kriittisimpään vaiheeseen. Miten Kallio tuolloin ohjasi valtiolaivaamme? Asian voinee kiteyttää kahteen yksityiskohtaan.

 

1. Presidentti lähetti esirukouspyynnön maamme kaikkiin kristillisiin seurakuntiin. Hän vetosi  Suomen hengellisiin johtajiin, että kaikki Suomen kristityt eri kirkoissa ja seurakunnissa rukoilisivat kohtalonhetkiään elävän kansamme puolesta. Tuolloin Suomen temppeleissä, kirkoissa, seurakunnissa, rukoushuoneissa ja kodeissa on rukoiltu hartaasti.

 

2. Presidentti oli myös kehottanut suomalaisia lukemaan  ja tutkimaan Raamattua, Jumalan Sanaa. Sen neuvoja, varoituksia, ohjeita ja lupauksia. Hän oli myös muistuttanut  suomalaisia Jumalan Sanalla: ” Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeä” ( San 14: 34 ). Tuo varoituksen sana on edelleen ajankohtainen ja varteenotettava. Ehkä edellä kerrotut seikat vaikuttivat sen, että Suomi ainoana sotaan osallistuneena pienenä valtiona säilytti itsenäisyytensä? Itsenäisyyden säilyttäminen oli jo sinänsä valtava ihme. Ilmeisesti Jumala armahti kansaamme, joka hädän ja kauhun aikana rukoili Häneltä armoa ja anteeksiantamusta.  Herra kuuli ja Suomi pelastui. Suomen itsemääräämisoikeuden säilyminen on yhä nöyrä kiitoksen aihe jokaiselle kristitylle  suomalaiselle vielä tänään!

 

Kansamme juhlavuonna haastan kaikkia suomalaisia lukemaan ja tutkimaan Jumalan Sanaa, Raamattua.  Sen tuhannet lupaukset ovat yhä voimassa. Ihmiselle on ominaista, että hän hädän hetkellä tekee helposti lupauksia. Valitettavan usein lupaukset jäävät täyttämättä. Vilpitöntä tahtoa lupausten täyttämiseen saattaa olla. Mutta voimaa niiden toteuttamiseen ei. Onneksi Taivaallinen Isämme on erilainen.  Hän pysyy lupaustensa takana –  aina. Hyvä on

muistaa: H e r r a   v o i   ja   t  a  h  t  o  o   t  ä  y  t  t  ä  ä   k a i k k i   l u p a u k s e n s a ! Tuhannet suomalaiset ovat kokeneet Jumalan lupausten toteutuvan, kun  niihin on vedottu. Olen pienessä elämässäni  kokenut, että Jumala vastaa Sanansa  lupauksista. Siksi rohkaisen sinua lähtemään tutkimusretkelle  koettelemaan ikiaikojen Jumalan lupauksia. Tulet hämmästymään, kun saat, mitä vilpittömästi Jumalalta anot ja pyydät. Jos et tunne Raamattua lue sitä määrätietoisesti. Lähde seikkailuretkelle! Tutustu kirjojen Kirjan lupauksiin. Raamattua lukiessasi löydät myös sen lupauksen, josta kerroin lääkärilleni.

 

Jussi Jokisaari