Erikoinen ovi

Päivittäin näemme ja kuljemme monenlaisten ovien kautta. Ovi voi avautua sisään, ulos sivulle tai ylös. On myös itsestään avautuvia ovia. Sellaisessa ovessa on sähköinen mekanismi, joka avautuu sitä lähestyttäessä. Varsinkin isoissa liikerakennuksissa näkee varsin  usein sellaisia ovia. Miksi näin? Ilmeisesti siksi, jotta asiakas pääsee mahdollisimman vaivattomasti sisään liikkeeseen. Ehkä kyseessä on viime kädessä se, että  kauppias haluaa saada liikkeeseen uuden asiakkaan. Ja jos mahdollista ostamaan niitä tuotteita, joita hänellä on.. Ja  näin muutettua tuotteensa rahaksi.

Raamatussa puhutaan myös ovesta.  ” Minä olen ovi; jos joku minun kauttani menee sisälle niin hän pelastuu, ja hän on käyvä sisälle ja käyvä ulos ja löytävä laitumen, ( Joh 10: 9 , 10).” Pelastuu mistä?  Synnin vallan ja voiman alta sekä ikuisesta kadotuksesta. Näin sanoi Jeesus, maailman Vapahtaja.

Jeesus – oven takana on jokaista varten tarjolla suunnattoman arvokkaita asioita. Ne löytyvät vain Hänen kauttansa. Jeesus on ovi pelastukseen. Hän on ovi  – tai mahdollisuus –  sisäisen rauhan  löytymiseen: `” Rauhan minä jätän teille ( opetuslapsille) – sen minä annan teille. En minä anna teille niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne  olko levoton, älköönkä peljätkö ” Hän on myös ovi pelastukseen, Hän  on vieläkin ainoa mahdollisuus iloon, onneen ja todelliseen vapauteen. ” Ei ole pelastusta kenessäkään toisessa. sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä annettu, jossa meidän pitäisi pelastua.” Ihminen tarvitsee pelastusta. Miksi tarvitsemme? Siksi, että olemme syntisiä. Ensimmäiset ihmiset Aadam ja Eeva eivät uskoneet Jumalan varoittavia sanoja. He toimivat toisin, kuin olisi pitänyt. Tottelemattomuus johti seuraamuksiin. Ihminen sai ansaitsemansa tuomion:  Hän joutui eroon Jumalasta,  Elämän alkulähteestä. Eikä siinä kaikki. Koko ihmissuku, – jokainen yksilö – joutui kokemaan saman kohtalon. Eikö se ollut liian ankara? Ei totisesti. Jumala  sanoi Aadamille: ” Syö vapaasti kaikista muista paratiisin puista, mutta hyvän ja pahantiedon puusta älä syö, sillä sinä päivänä, jona  sinä siitä syöt, pitää sinun kuolemalla kuoleman.” Varoitus oli selvä, Jos et tottele seuraa rangaistus. Olet kuolemalla kuoleva. Tiedämme, että ihminen teki  toisin, kuin olisi pitänyt. Sillä oli karut seuraukset: kaksinkertainen kuolema. Ensimmäinen kuolema  ero Jumalasta elämän lähteestä. Toinen: ikuinen ero Jumalasta.  eli kadotus. Ihmisen tottelemattomuudesta huolimatta Jumala rakasti luotuaan. Mikä oli Jumalan tarkoitus, kun Hän lähetti Poikansa maailmaan? ” Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot” ( 1 Joh. 3: 8 ). Jeesus  teki maan päällä tehtävän, jonka Isä Hänelle antoi. Hän valmisti ristin kuolemassa ja ylösnousemuksessa täydellisen pelastuksen jokaiselle. Hänestä tuli OVI Elämään. Sitä paitsi Hän  on AINOA ovi! Hän sanoi  selkeästi: ” Minä olen ovi, jos joku käy minun kauttani sisään, niin hän pelastuu.  Ellet ole käynyt sisään Jeesuksen kautta sieluasi  kalvaa  nälkä ja jano,  Jos otat Jeesuksen vastaan pelastut” Pelastut mistä? Ikuisesta kadotuksesta, jonne jokainen, joka ei tunne Jeesusta joutuu. HERRA lupasi vielä enemmän:

Häntä etsivälle.” hän on käyvä sisälle ja käyvä ulos ja löytävä laitumen”. Mistä laitumesta Mestari puhui? Hän lupasi antaa luokseen tulevalle täydellisen sisäisen tyydytyksen. Jos et  ole käynyt Jeesus ovesta sisälle, et ole pelastunut. Tai sinä, joka olet käynyt sisälle pelastukseen, mutta et ole sen jälkeen käynyt ulos olet sisäisesti nälkäinen ja tyytymätön. Mistä tyytymättömyytesi johtuu? Juuri siitä, kun et ole käynyt ovesta ulos. Se tarkoittaa sitä, ettet ole kertonut Elämän Antajasta, Jeesuksesta toisille ihmiselle! Kun kerrot Jeesuksesta,  lähimmäisille löydät  sisäisesti rikkaan elämän. Saat taivaallista ravintoa. Sisimpäsi ei ole enää  nälkäinen, eikä janoinen. Tulet sisäisesti ravituksi. Pääset näin siihen onnelliseen tilaan, josta edesmennyt Herran palvelija todisti: ” Olen tyydytetty tyydyttämällä tyydytyksellä!” Ovi tähän rikkaaseen elämään on auki myös sinulle – vielä tänään.

 

JussiJokisaari