ELÄMÄSTÄ ON KYSYMYS

Tapasin miehen, tuttavani. Hän oli surullinen, katkera ja lähes epätoivon partaalla. Hänen murheensa syy oli  – kuolema. Läheinen, rakas ihminen  oli temmattu keski – iässä yllättäen rajan taakse.

Lämmin ihmissuhde päättyi lopullisesti ja peruuttamattomasti. Kuolema on kolkko vieras. Se tulee yhtä hyvin rikkaan palatsiin kuin kyhän matalaan majaankin. Se iskee usein yllättäen. Ja lupaa kysymättä. Kuoleman kosketus on vavahduttava. Se musertaa, ahdistaa, aiheuttaa turvattomuutta ja pelkoa. Pelko seuraa tämän kutsumattoman vieraan kintereillä. Tämä on arkitodellisuutta Suomessa kevätkesällä 2016. Ei ole ihme, että näiden karujen tosiasioiden keskellä  pieni, ajatteleva ihminen kyselee elämän tarkoitusta: ”Miksi elän?” ” Minne olen matkalla ?”  ”Mitä kuoleman jälkeen tapahtuu ?”

Ne ovat kysymyksiä, joiden eteen varmaan jokainen ihminen jossain elämänsä vaiheessa joutuu. Se on luonnollista, sillä ihmiselle on annettu kyky pohtia tällaisia syvällisiä asioita. On riemullista tietää, ettei meidän tarvitse vain kysellä, vaan voimme löytää ja saada kysymyksiimme vastauksen!  Vastauksen antaa kirjojen Kirja, Raamattu, Jumalan Sana. Vastausta ei kuitenkaan  saa pelkästään lukemalla tai tutkimalla. Aikansa kirjan oppineille Vapahtaja joutui sanomaan: ” Te tutkitte kirjoituksia, sillä teillä on mielestänne niissä iankaikkinen elämä, ja ne juuri  todistavat minusta, ja te ette tahdo tulla minun tyköni, että saisitte elämän,” ( Joh 5: 39, 40 ).

Edellä oleva Raamatun sana osoittaa meille, että Herra haluaa ohjata ihmisen tiettyyn kohteeseen: Kristuksen luo. Toisin sanoen ihminen saa ihminen voi saada etsintäänsä vastauksen vain  Jumalan ehdoilla. Tämä Raamatun sana osoittaa, että Jumala haluaa ohjata ihmisen tiettyyn kohteeseen: Jeesuksen Kristuksen luo. Jumala toimii tänäänkin vuosituhansia sitten ilmoittamiensa periaatteiden mukaan. Vain Kristuksella on  annettavana elämä, todellinen elämä.  Apostoli Pietari oli sen löytänyt. Siksi hän eräässä elämänsä ratkaisuvaiheessa sanoi: ” Herra, kenen luo me menisimme. Sinulla on iankaikkisen elämän sanat, ja me uskomme, että sinä olet Jumalan Pyhä :” Tämä ajallinen elämä on Jumalan ainutkertainen lahja.  Samoin on iankaikkinen elämäkin. Tämä lahja on jokaisen henkilökohtaisesti vastaanotettava, sillä Jumala tarjoaa sitä kaikille. Oletko sinä jo sen vastaanottanut?  Siitä on kysymys – elämästä – sinun onnekeksesi.

 

   – Jussi Jokisaari